SePoarta.ro - Amenajari-design-decoratiuni

 

Angajarea antreprenorului de constructii

Unul din multele avantage ale angajarii unui designer de interios este accesul pe care il obtii in aria antreprenorilor de constructii incercati si de incredere. Totusi, vasta majoritate a relatiilor de antreprenoriat sunt intre membrii publicului si antreprenorii la care s-au atasat.

Sunt doua preturi care iti vor fi cerute in timpul proiectului. Primul va fi pretul estimat inaintea lucrarilor; al doilea va fi pretul care iti va fi cerut in final. Este in interesul tau ca aceste preturi sa fie cat mai apropiate. Cea mai buna modalitate sa te asiguri ca pretul tau estimativ este rezonabil este sa analizezi pretul cerut de trei antreprenori diferiti pe aceleasi lucrari si sa iei varianta din mijloc. Totusi, chiar daca pare o metoda buna, este mai mult o ghicitoare pentru ca cei trei pot avea metode diferite de estimare. Mai mult, volumul de munca al fiecarui antreprenor in constructii va fi intr-un flux constant.

O companie care are putin spatiu sau deloc in program va tinde sa iti ceara mai mult. Secretul obtinerii unei cote corecte este sa ii asiguri antreprenorului specificatii detaliate pentru lucrarile planuite. Planuirea pe etape a lucrarilor pe hartie te va pune intr-o pozitie de control. Trimite-le specificatiile inainte ca ei sa vina pe santier sa faca estimarile proprii. Specificatiile il vor incuraja sa caute intrebari ajutatoarea si sa ofere opinii mai usor.

Adaugiri sau excluderi pot fi discutate si impreuna puteti dezvolta o intelegere mutuala a proiectului. Toate lucrarile vor avea variatii care pot avea loc in timpul constructiei datorita evenimentelor neprevazute. Dar specificatiile scrise bine va vor ajute sa inchidezi spatiul dintre pretul estimat si cel pe care il platiti de fapt. Nu uitati niciodata sa asigurati un fond de minim 10% pentru evenimentele neprevazute.

  • Antreprenor constructii

Deci, cum alegeti antreprenorul din multele sute care exista pe piata? Recomandarile de la prieteni sau colegi sunt o modalitate foarte frecventa. Dar tineti minte ca aceeasi companie poate lucra diferit la persoane diferite, in functie de echipa pe care o angajeaza antreprenorul respectiv.

Cere intotdeauna o copie a certificatelor de asigurare si a numarului de TVA al antreprenorului. Daca acesta nu este platitor de TVA, trebuie sa ti se para ciudat. Nu fi tentat sa faci un targ cash ca sa eviti TVA-ul pentru ca lucrarile prestate astfel nu exista in ochii autoritatilor si deci iti comprimiti drepturile legale daca ceva major se intampla.

Odata ce ai ales antreprenorul de constructii trebuie sa va decideti asupra datei de incepere si o durata rezonabila a proiectului. Unele persoane insita pe clauze de penalizare pentru depasirea termenelor si prefera un contract cu pret fix. Ajungeti la un compromis pe structura de plata inainte de inceperea proiectului. Momentul platilor intermediate va depinde de durata si complexitatea proiectului si pe cerintele pentru cumpararea materialelor.

Sex-Magazine.ro - Sex | Relatii | Pozitii sexuale | Sexualitate | Dragoste | Pasiune | Tabu

Magazin de jucarii pentru copii

Ghid de distractie online

Vrei reclama? Contacteaza-ne!

Sex-Magazine.ro - Sex | Relatii | Pozitii sexuale | Sexualitate | Dragoste | Pasiune | Tabu

Vrei reclama? Contacteaza-ne!