SePoarta.ro - Amenajari-design-decoratiuni

 

Folosirea culorilor in designul interior

Cea mai mare influenta in starea de spirit a omului cu posibila exceptie a vremii, este culoarea. Suntem inconjurati de referinte: “albastru cu rece”, “verde cu invidie”, “in roz”. Psihologia culorii si cum afecteaza culoarea comportamentul uman este in ziua de azi un curs important care se studiaza la universitati. Camerele de spital, clasele, fast food-urile, restaurantele si birourile sunt vopsite in culori care sa influenteze comportamentul si starea de spirit a oamenilor care folosesc aceste spatii. Chiar si produsele de pe rafturile supermarketului din localitatea ta sunt impachetate in culori atent alese pentru a atrage atentia si a te incuraja sa le cumperi. Atunci de ce oamenii ezita sa foloseasca culoarea in casa lor? De ce este considerat spatiul netru ca fiind ideal? De ce ne este frica de culoare?

Primul pas in a ne elibera de aceasta frica de a folosi culoarea este sa intelegem efectul psihologic pe care il are asupra noastra. Rosul este cunoscut ca stimulator al apetitului – deci este o culoare excelenta pentru camerele in care se mananca. Galben si portocaliu sunt culori energizante ca soarele, deci sunt solutii bune in camerele in care este nevoie de un impuls de energie – poate bucataria. Orange in noanta mai inchisa de teracota poate fi ideal intr-un birou; are efectul energizant al rosului si portocaliului dar nu este atat de deschis asa ca vei putea sa stai la birou. Trebuie totusi sa fii atent atunci cand combini culorile. Poti cumpara o roata a culorii pentru ca te ajuta sa vezi cum se arata o anumita combinatie de culori inainte de a o cheltui o gramada de bani pe culori incompatibile.

 

  • De ce am nevoie de un designer?!

Vopsirea peretilor in culori subtile, ca albul sau gri-taupe e buna, si foarte usor de acceptat intr-o locuinta. Totusi incearca sa le contrastezi si sa le insufletesti cu ajutorul culorilor stralucitoarea si luminoase ale accesoriilor si tapiteriei. Poti folosi o carpeta multicolora, ceramice sau vaze colorate, tablouri, etc. Efectul va fi de aerisire si blandete, dar sclipirile de culoare vor reda personalitatea ta si vor fi amprentele tale.

Culorile puternice se pot folosi cel mai bine in camerele mai putin folosite. Holurile si garderobele sunt spatiile ideale in care poti experimenta. Nimeni nu petrece mult timp in acestte camera, asa ca iti poti permite sa fi indraznet. Chiar daca spatiile sunt inguste sau mici, foloseste culori intense. Important este sa fi atent la cantitati. Hotaraste-te care este culoarea principala si apoi adauga accente selectate atent.

Culorile pot fi stratificate pentru a da un effect inedit. O piesa de mobile de pin ieftina poate fi transformata prin vopsirea unui strat inferior in albastru, al unuia superior in alb si prin folosirea vopselei albe la colturi si in jurul manerelor pentru a ii da un aer vechi.
Daca nu ai idei in ceea ce priveste culoarea pe care sa o folosesti pentru camera, uita-te la mobila si la obiectele pe care vrei sa le folosesti. Poti avea un tablou sau o carpeta care sa fie inspiratia ta. Multi designer de interior isi construiesc scheme complexe de culori de la un singur element. Uita-te in jurul tau.

Distreaza-te cu culorile! Fi curajos! Fi indraznet!

 

Sex-Magazine.ro - Sex | Relatii | Pozitii sexuale | Sexualitate | Dragoste | Pasiune | Tabu

Magazin de jucarii pentru copii

Ghid de distractie online

Vrei reclama? Contacteaza-ne!

Sex-Magazine.ro - Sex | Relatii | Pozitii sexuale | Sexualitate | Dragoste | Pasiune | Tabu

Vrei reclama? Contacteaza-ne!