SePoarta.ro - Amenajari-design-decoratiuni

 

Management de proiect
sau coordonare de proiect?

Multi designeri de interior vor oferi un serviciu pe care il numesc Management de Proiect. Este foarte important atat pentru designer cat si pentru client sa inteleaga foarte bine relatiile si responsabilitatile incluse in aceasta definitie. Managementul de proiect este o abilitate profesionala care are setul ei propriu de calificari. Termenul implica, in domeniul constructiilor, managementul timpului, al costurilor, al sanatatii si al securitatii, respectarea normelor constructiilor si controlul calitatii muncii.

Acest tip de management de proiect este comun printre companiile de arhitectura. Totusi pentru companiile de design interior nu este foarte comuna operarea in acest camp. In calitate de client poti identifica munca subcontractata de designer ca fiind factura pe care trebuie sa o platesti in numele companiei de design. Munca subcontractata de designer include in mod normal aranjarea draperiilor, fizarea covorului, efectele de vopsea, tapiterie si modificari minore ale mobilei.

Este important sa stii cine cere factura pentru ca sa stii cine detine responsabilitatea finala, deoarece factura pentru munca depusa reprezinta garantarea rezultatelor pentru tine. Din acest motiv contractul trebuie sa fie intre client si contractorul care presteaza serviciile. Contractorul trebuie sa iti dea tie direct factura iar tu trebuie sa i-o platesti direct lui. Orice probleme care urmeaza cauzate de munca slaba sau de materialele proaste poate fi atribuite contractorului care are si asigurare pentru accidentele pe santier.

  • Planificarea\Partajarea spatiului

Distinctia in responsabilitati nu reduce valoarea muncii pe care o obtii de la un designer pe care il incluzi in coordinarea proiectului. Angajarea unui designer experimentat ca parte a echipei de management al proiectului previne aparitia multor probleme si reduce stresul rezolvarii problemelor care vor aparea inevitabil chiar si pe cel mai bine manageriat santier.

Coordonatorul va face vizite regulate la santier pentru a supraveghea progresul lucrarilor, calitatea si munca in general in conformitate cu specificatiile. chiar daca companiile de design interior fac tot ce le sta in putinta sa asigure progresul lucrarilor in conformitate cu specificatiile si cu programul stabilit, atunci cand accepta rolul de coordonator de proiect nu trebuie sa fie responsabili legal pentru metoda de operare a contractorului, de etapele in care acesta desfasoara lucrarile sau incapacitatea contractorului de a respecta termenii stabiliti in contractul dintre el si client.

Clarifica intotdeauna cu designerul elementele lucrarilor care vor fi asigurate prin compania de design si care elemente vor fi asigurate direct. Afla cat costa elementele pe care designerul le asigura in mod direct. Daca compania de design subcontracteaza majoritatea lucrarilor si actioneaza ca manager de proiect mai degraba decat coordonator de proiect, atunci asigura-te ca are asigurarea necesara si pot corecta problemele majore care pot aparea in timpul lucrarilor de constructie.

Sex-Magazine.ro - Sex | Relatii | Pozitii sexuale | Sexualitate | Dragoste | Pasiune | Tabu

Magazin de jucarii pentru copii

Ghid de distractie online

Vrei reclama? Contacteaza-ne!

Sex-Magazine.ro - Sex | Relatii | Pozitii sexuale | Sexualitate | Dragoste | Pasiune | Tabu

Vrei reclama? Contacteaza-ne!