SePoarta.ro - Amenajari-design-decoratiuni

 

Planificarea spatiului: pasul din spatele designului interior

Toti stim cat de dramatica poate fi simpla schimbarea culorii de pe pereti. Dar daca te hotarasti sa schimbi forma spatiului? Uneori designerii de interior sunt pusi in fata unor spatii cu probleme care cer solutii. O camera foarte ingusta cu tavanul foarte inalt arata disproportionata – poate instalarea unui tavan fals cu lustra joasa este raspunsul.

O baie plasata langa WC te obliga practic sa darami peretele despartitor. Pentru a diviza spatiul, putem folosi panouri, caramizi de sticla, rafturi cromate, sau paravane de bambus. Poti adauga farmec spatiilor patrate si iluzia de o arie mai mare prin incorporarea a doua paravane care se oglindesc una in cealalta de-a curmezisul camerei. Prezenta lor creeaza iluzia de schimbare a spatiului. In cazul in camera este destul de inalta, poti construi o platforma la un capat pentru dormit, citit, uitat la televizor.

Aceasta este o modalitate eficienta de a creste spatiul locativ intr-o garsoniera mica sau un dormitor de apartament. Tavanul fals nu trebuie sa fie permanent. Tesaturile de stofa pot crea spatii calduroase intr-o camera mare cu aer de spital. Sau poti modifica spatiul prin schimbarea nivelului podelei. Spatiul unui living room mare poate fi facut intim prin ridicarea nivelului spatiului unde se cineaza.

Toate aceste schimbari se pot face fara a modifica structura peretilor si se limiteaza de obicei la o singura camera. Schimbarea spatiului interior al unui intreg etaj sau a unei case intregi este un proiect mult mai mare.

  • Planificarea\Partajarea spatiului

Principul de baza al schimbarii senzatiei de etaj cu camere fixe si invalmasite intr-o senzatie de mai mult spatiu poate fi descoperit in gradinile cu design bun. O linie diagonala vizuala de-a lungul unui spatiu patrat face spatiul sa para mai mare. Mutarea unei usi sau incorporarea unei arcade pe o linie diagonala prin doua sau mai multe camere va creea acelasi efect. Crearea unei progresii de camere legate toate printr-o successiune de usi si arcade aliniate perfect a fost una din modalitatile folosite de arhitectii secolelor 17 si 18 pentru a obtine efectul de panorama in aranjarea palatelor.

Poti sa imprumuti aceasta idee pentru casa ta. Nu uita de oglinzi si sticla. Oglinzile mari in stil Victorian, lipsite de bufetele deasupra carora erau pozitionate de obicei, creaza iluzia eleganta de un spatiul dublat atunci cand sunt rezemate de un perete gol. Panourile de sticla, caramizile de sticla, si sticla gravata sunt toate folosite in crearea de noi modalitati care sa creasca luminozitatea si senzatia de spatiu si aerisire in casele din zilele noastre. Astazi, designerii de sticla pot crea orice de la scara de sticla la seminee de sticla. Si acest tip de sticla nu e fragila! Este tare, rezistenta si frumoasa.

Daca ai o gradina langa camera ta, incearca sa incorporezi acest spatiu vizual si estetic. Instaleaza usi frantuzesti sau glisante pentru a aduce gradina in casa ta. Creste efectul prin folosirea acelorasi materiale pentru podea inautru si afara.

Sex-Magazine.ro - Sex | Relatii | Pozitii sexuale | Sexualitate | Dragoste | Pasiune | Tabu

Magazin de jucarii pentru copii

Ghid de distractie online

Vrei reclama? Contacteaza-ne!

Sex-Magazine.ro - Sex | Relatii | Pozitii sexuale | Sexualitate | Dragoste | Pasiune | Tabu

Vrei reclama? Contacteaza-ne!